Marinovanie vo vákuovacích sáčkoch z eshopu MAT-obaly, s.r.o.

MAT-obaly, s.r.o. je environmenálne zodpovedný výrobca a recyklátor polyetylénových fólií. V ponuke nášho eshopu nájdete aj vákuovacie sáčky na marinovanie mäsa a rýb.

Čo je marinovanie mäsa a rýb?

Marinovanie je maličkosť, ktorá robí veľký rozdiel. Správna marináda povýši dobré východiskové potraviny na ešte lepšie – zjemní ich, dochutí, zabráni vysušeniu jedla a dokonca skráti dobu tepelnej úpravy. Keď si osvojíte základy správneho marinovania, môžete zmeniť na skutočnú delikatesu všetko, na čo si spomeniete - od mladej cibuľky po chrumkavý steak. :) Marinovanie je aj obľúbeným spôsobom úpravy jedla napríklad pri grilovačkách. Skvelá marináda na grilovanie (alebo pre niekoho pác na grilovanie :) Vám dopomôže k tomu, aby bola vaša grilovačka zážitkom pre všetkých hostí.

Prečo marinovať vo vákuovacích sáčkoch?

Funkcia marinovania vo vákuovacích sáčkoch umožňuje rýchlejšie a účinnejšie marinovanie mäsa, rýb, zeleniny a iných potravín tým, že sa marináda dostane pod tlakom hlbšie do potravín. Tým sa skracuje čas potrebný na marinovanie a zvyšuje účinnosť procesu, čo je ideálne na prípravu chutných a šťavnatých jedál.

Pri vákuovaní sa roztiahnu póry mäsa, korenie a marináda sa do nich vpijú naozaj dôkladne a vďaka tomu získa mäso dokonalú chuť a krehkosť.

Rozdelenie vákuovacích sáčkov

Na Slovensku sa aktuálne najviac používajú dva typy vákuovačiek a dva typy vákuovacích sáčkov:

Embosované sáčky do lištových vákuovačiek.

Embosované, alebo reliéfne sáčky do vákuovačky majú vrúbkovanie na vnútornej strane sáčka. Vrúbkovanie umožňuje dokonalé vysatie vzduchu a zatvorenie vrecka.

Sú vhodné do všetkých stolných zváračiek určených pre domácnosť (Silver Crest, easyPRO, Maxxo, FoodSaver...). Vákuovačka odsaje prebytočný vzduch a potom vrecko nepriedušne uzavrie, vytvorením horúceho zvaru, ktorý plast v mieste dotyku roztaví.

Hladké sáčky do komorových vákuovačiek.

Komorové vákuovačky patria k profesionálnym variantom vákuovacích prístrojov a často sa používajú v priemysle alebo v gastronómii. Vákuovacie vrecko sa vkladá aj s obsahom do komory prístroja a tam sa zavákuuje. Takto je možné vzduchotesne uzatvoriť aj mimoriadne veľké množstvá. Pri týchto prístrojoch je často možné aj vákuovanie mimo komory – ako pri stolovej vákuovačke.

Vlastnosti sáčkov do vákuovačky MAT-obaly, s.r.o..

  • vyrobené z vysoko odolnej viacvrstvovej PE / PA fólie. Materiál fólie je 100 % BPA free – zdravotne nezávadný,
  • možné ich používať opakovanie a umývať v umývačke riadu,
  • vhodné pre varenie Sous-vide vo vodnom kúpeli až do 80 °C, alebo na varenie 3 hodiny vo vriacej vode,
  • vhodné do chladničky, alebo mrazničky do -20 °C a na rozmrazovanie,
  • vhodné pre ohrev do mikrovlnky do 100 °C.

Ponuka sáčkov do vákuovačky MAT-obaly.

Sáčky do vákuovačky.
  • prevedenie: hladké a embosované,
  • farba: transparentná,
  • materiál: viacvrstvová PE / PA fólia,
  • hrúbka fólie: 0,090 mm.

 

Sáčky do vákuovačky

 

Sáčky do vákuovačky MAT-obaly

Prečo nakupovať v MAT-obaly, s.r.o.

8 dôvodov, prečo nakupovať a realizovať objednávky cez eshop.

Ako nakupovať a obchodné podmienky

Ceny, zľavy, dodacia lehota a obchodné podmienky

MAT-obaly, s.r.o.

MAT-obaly, s.r.o. je slovenský enviromentálne zodpovedný výrobca fólií a obalov z PE a recyklátor použitých obalov na Slovensku. V rámci programu Udržateľná spotreba obalov podporuje a realizuje aktivity na

  • zníženie produkcie odpadov,
  • rozšírenie zberu a triedenia obalov,
  • podporu recyklácie použitých obalov
  • a používanie obalov z recyklovaných materiálov.