
MAT-obaly, s.r.o. je environmenálne zodpovedný výrobca a recyklátor polyetylénových fólií. V ponuke nášho eshopu nájdete aj vákuovacie sáčky na marinovanie mäsa a rýb.
Čo je marinovanie mäsa a rýb?
Marinovanie je maličkosť, ktorá robí veľký rozdiel. Správna marináda povýši dobré východiskové potraviny na ešte lepšie – zjemní ich, dochutí, zabráni vysušeniu jedla a dokonca skráti dobu tepelnej úpravy. Keď si osvojíte základy správneho marinovania, môžete zmeniť na skutočnú delikatesu všetko, na čo si spomeniete - od mladej cibuľky po chrumkavý steak. :) Marinovanie je aj obľúbeným spôsobom úpravy jedla napríklad pri grilovačkách. Skvelá marináda na grilovanie (alebo pre niekoho pác na grilovanie :) Vám dopomôže k tomu, aby bola vaša grilovačka zážitkom pre všetkých hostí.
Prečo marinovať vo vákuovacích sáčkoch?
Funkcia marinovania vo vákuovacích sáčkoch umožňuje rýchlejšie a účinnejšie marinovanie mäsa, rýb, zeleniny a iných potravín tým, že sa marináda dostane pod tlakom hlbšie do potravín. Tým sa skracuje čas potrebný na marinovanie a zvyšuje účinnosť procesu, čo je ideálne na prípravu chutných a šťavnatých jedál.
Pri vákuovaní sa roztiahnu póry mäsa, korenie a marináda sa do nich vpijú naozaj dôkladne a vďaka tomu získa mäso dokonalú chuť a krehkosť.
Rozdelenie vákuovacích sáčkov
Na Slovensku sa aktuálne najviac používajú dva typy vákuovačiek a dva typy vákuovacích sáčkov:
Embosované sáčky do lištových vákuovačiek.
Embosované, alebo reliéfne sáčky do vákuovačky majú vrúbkovanie na vnútornej strane sáčka. Vrúbkovanie umožňuje dokonalé vysatie vzduchu a zatvorenie vrecka.
Sú vhodné do všetkých stolných zváračiek určených pre domácnosť (Silver Crest, easyPRO, Maxxo, FoodSaver...). Vákuovačka odsaje prebytočný vzduch a potom vrecko nepriedušne uzavrie, vytvorením horúceho zvaru, ktorý plast v mieste dotyku roztaví.
Hladké sáčky do komorových vákuovačiek.
Komorové vákuovačky patria k profesionálnym variantom vákuovacích prístrojov a často sa používajú v priemysle alebo v gastronómii. Vákuovacie vrecko sa vkladá aj s obsahom do komory prístroja a tam sa zavákuuje. Takto je možné vzduchotesne uzatvoriť aj mimoriadne veľké množstvá. Pri týchto prístrojoch je často možné aj vákuovanie mimo komory – ako pri stolovej vákuovačke.
Vlastnosti sáčkov do vákuovačky MAT-obaly, s.r.o..
- vyrobené z vysoko odolnej viacvrstvovej PE / PA fólie. Materiál fólie je 100 % BPA free – zdravotne nezávadný,
- možné ich používať opakovanie a umývať v umývačke riadu,
- vhodné pre varenie Sous-vide vo vodnom kúpeli až do 80 °C, alebo na varenie 3 hodiny vo vriacej vode,
- vhodné do chladničky, alebo mrazničky do -20 °C a na rozmrazovanie,
- vhodné pre ohrev do mikrovlnky do 100 °C.
Ponuka sáčkov do vákuovačky MAT-obaly.
Sáčky do vákuovačky.
- prevedenie: hladké a embosované,
- farba: transparentná,
- materiál: viacvrstvová PE / PA fólia,
- hrúbka fólie: 0,090 mm.
Sáčky do vákuovačky

Prečo nakupovať v MAT-obaly, s.r.o.
Ako nakupovať a obchodné podmienky
MAT-obaly, s.r.o.
MAT-obaly, s.r.o. je slovenský enviromentálne zodpovedný výrobca fólií a obalov z PE a recyklátor použitých obalov na Slovensku. V rámci programu Udržateľná spotreba obalov podporuje a realizuje aktivity na
- zníženie produkcie odpadov,
- rozšírenie zberu a triedenia obalov,
- podporu recyklácie použitých obalov
- a používanie obalov z recyklovaných materiálov.