Embosované reliéfne vákuovacie vrecká do lištových vákuovačiek MAT-obaly

Rozdelenie vákuovacích sáčkov a vreciek

Na Slovensku sa aktuálne najviac používajú dva typy vákuovačiek:

  1. otvorené vákuovačky (lištové) pre občasné domáce vákuovanie, pre ktoré sa používajú embosované alebo reliéfne vákuovacie vrecká
  2. komorové vákuovačky pre časté vákuovanie, pre ktoré sa používajú hladké vákuovacie vrecká.

Prečo vákuovať potraviny?

Zváračky fólií či jednoducho vákuovačky potravín sú veľmi užitočné zariadenia, ktoré sa používajú na odsávanie vzduchu z vrecka, v ktorom je uskladnená potravina. Takto vydržia suroviny až osemkrát dlhšie čerstvé, než je bežné pri klasických skladovacích metódach. V mrazničke zavakuované potraviny vydržia aj rok či dva.

Vďaka vákuovaniu a absencii vzduchu potraviny neoxidujú, neschnú, zostáva zachovaná farba, chuť aj vôňa. Baktérie a plesne sa nemnožia, s výnimkou niektorých potravín, ktoré vákuovať práve z uvedeného dôvodu nie je vhodné. Podtlak, ktorý zváračky vytvárajú, potraviny ideálne zakonzervuje. Obzvlášť praktické je použitie vákuovačky pri marinovaní mäsa, pretože podtlak dokáže roztiahnuť póry v mäse a marináda nimi tak krásne prejde. Mať doma po ruke vákuovačku je tiež veľmi užitočné, pokiaľ radi pripravujete pokrmy metódou sous-vide.

Otvorená vákuovačka

Otvorená zváračka fólií sa hodí pre občasné domáce vákuovanie tuhých potravín, ale nie je určená na vákuovanie mäkkých a tekutých potravín. Je to dobrá voľba, pokiaľ si doma radi pripravujete pokrmy varené metódou sous-vide alebo ak si chcete zavákuovať nakrájané údeniny a uchovávať ich dlhšiu dobu v chladničke či v mrazničke. Hodí sa samozrejme aj na vákuovanie mäsa, ovocia, zeleniny a ostatných tuhých potravín.

Potravinu vložíte do pripraveného vrecka, zacvaknete vrecko do veka a spustíte odsávanie a zatavovanie. Počas tohto procesu vidíte, ako z vrecka, ktorý leží z vonkajšej strany prístroja, uniká vzduch a scvrkáva sa okolo potraviny. Akonáhle vákuovačka vzduch úplne odsaje, koniec fólie sama zataví. Otvorené zváračky fólií sú výrazne lacnejšie ako komorové, je však potrebné používať vrúbkované vákuovacie vrecká.

Výhody otvorených vákuovačiek:

  • perfektný základný prístroj,
  • nízka cena,
  • šikovná, malá a prenosná,
  • výborná na domáce použitie pre rýchle zavákuovanie potravín,
  • jednoduché porciovanie potravín,
  • rýchle a jednoduché vákuovanie,
  • reliéfne sáčky je možné používať opakovane.

Ponuka reliéfnych sáčkov MAT-obaly

Dodávané sáčky sú z materiálu schváleného pre balenie potravinárskych výrobkov.

Rozmery sáčkov do lištových otvorených vákuovačiek:

  • 150 x 300 / 0,090 mm,
  • 200 x 300 / 0,090 mm,
  • 250 x 350 / 0,090 mm,
  • 300 x 400 / 0,090 mm,

Porovnanie cien reliéfnych embosovaných vákuovacích vreciek:

Vákuovacie reliéfne vrecko 300 x 400 mm:

  • 0,93 € s DPH po prepočte z rolky 3 m - SILVERCREST® KITCHEN TOOLS Fólie na vákuovanie, 6,99 € s DPH.
  • 0,29 € s DPH v eshope MAT-obaly.

Doprava zadarmo je pri registrovaných používateľov bez IČO pre objednávky od 25 € s DPH. V eshope nájdete aj výhodné ceny pre strečové fólie na potraviny alebo balenie, vrecia na odpad, záhradné fólie, krycie plachty, lepiace pásky, vrecká na psie exkrementy, vrecká na bio odpad, maskovacie maliarske pásky a iné užitočné veci do domácnosti.

Predstavenie MAT-obaly, s.r.o.

MAT-obaly, s.r.o. je:

  • slovenský výrobca fólií a obalov z PE,
  • veľkoobchod a maloobchod s obalmi, recyklátor použitých obalov na Slovensku a výrobca obalov z recyklovaných materiálov.

MAT-obaly, s.r.o. je spoločensky zodpovedná firma

Ako výrobca obalov z PE si uvedomujeme ich vplyv na životné prostredie. V rámci environmentálnej zodpovednosti realizujeme program Udržateľná spotreba obalov. Podporujeme a realizujeme aktivity na:

  • zníženie tvorby odpadov,
  • zber a triedenie použitých obalov, recykláciu použitých obalov
  • a podporu používania obalov z recyklovaných materiálov.