Čo je metóda varenia sous-vide?
Slovo Sous-Vide pochádza z francúzštiny a v preklade znamená "vo vákuu". Metóda Sous-Vide je varenie pri konštantne nízkej teplote. Takto môžete pripravovať napríklad mäso, ryby, zeleninu, ale aj napríklad vajíčka. Ingrediencie najskôr musíte zavákuovať do vákuovacích vreciek pomocou tzv. vákuovačky, ktorá odčerpá všetok vzduch.
Do vákuovacích vreciek rovno pred vákuovaním môžete pridať korenie, bylinky, cesnak, maslo, atď. Všetky chute sa počas pomalého varenia premiešajú a prestúpia celú ingredienciu, ktorá sa varí rovnomerne a je všade rovnako „prepečená“. Vrecká potom vložíte do vodného kúpeľa, ktorý ste si vopred naplnili vodou a zahriali na požadovanú teplotu. Potom už len varíte tak dlho aby vaše jedlo bolo mäkké presne tak, ako ste si predstavujete
Skvelá prirodzená chuť jedla
Je to tak jednoduché! A výsledok? Ten nemá konkurenciu. Či už metódou Sous-Vide pripravujete mäso či zeleninu, budete z výsledku nadšení. Tento spôsob prípravy pokrmov si obľúbili nielen špičkové reštaurácie, pre ktoré má táto metóda nevyčísliteľné výhody ale aj bežné domácnosti začínajú objavovať skvelé vlastnosti a kúzlo prípravy tých najlahodnejších pokrmov bez práce a so 100% výsledkom.
Skladovanie predpripraveného jedla
Moderné reštaurácie využívajú metódu Sous-Vide denne, ako pre skladovanie zásob, tak predovšetkým pre predprípravu jedla, ktorú môžete veľmi dobre využiť aj doma. Môžete si totiž napríklad steakové mäso zavákuovať do sáčku s bylinkami a korením, uvariť ho vo vodnom kúpeli a uložiť do chladničky do tej doby, než ho budete chcieť servírovať. Stačí len pre uvarenie sáčkov rýchle schladiť studenú vodu a uložiť vo vašej chladničke na najchladnejšie miesto. Tam bude váš steak čakať na príhodnú chvíľu.
Len si predstavte, že vám príde nečakaná návšteva. Nechcete stráviť celý večer v kuchyni a moriť sa s prípravou jedla, zatiaľ čo sa vaši priatelia bavia. Užite si spoločné chvíle a potom behom pár minút vykúzlite ten najlepší steak, prepečený presne tak, ako si kto praje. Vytiahnite len predvarený steak z chladničky, predhrejte ich chvíľku vo vodnom kúpeli, aby nebol studený a potom už len rýchlo a zprudka opečiete po všetkých stranách.
Vo vnútri bude mäso krásne mäkké a na povrchu bude chrumkavá kôrka. Presne tak má správny steak vyzerať. No vidíte a nezabralo vám to ani toľko času. Všetká tá ťažká práca zostala na Sous-Vide a vy teraz už len pomocou pár jednoduchých úloh zozberiete všetok obdiv a chválu.
Vrecká do vákuovačiek.
Vrecká a sáčky do vákuovačky sú výnimočnými pomicníkmi pre každú domácnosť. Sú úžasné pre vákuovanie potravín, ktoré je potom možné skladovať v mrazničke. Jedlo je v nich lepšie chránené pred vzduchom a baktériami, čo predlžuje jeho trvanlivosť a zachováva vôňu, chuť a nutričné hodnoty pre ďalšiu konzumáciu.
Výhody používania vreciek do vákuovačky:
- Vrecká do vákuovačky je možné používať pre rôzne potraviny a sú vhodné pre mnoho techník, vrátane varenia sous-vide.
- Vďaka dlhodobému skladovaniu môžete potraviny pripraviť dopredu, čo vám ušetrí čas pri varení.
- Vrecká do vákuovačky sú zvyčajne bez BPA. Sú teda bezpečné pre dlhodobé skladovanie potravín.
- Vrecká do vákuovačky na potraviny ušetria miesto v chladničke alebo mrazničke, pretože potraviny zaberajú menej miesta.
- Vrecká do vákuovačky sú často vhodné na použitie v mikrovlnnej rúre a umývačke riadu.
- Vrecká do vákuovačky zabraňujú rastu baktérií a plesní, čím zvyšujú čas skladovania potravín.
- Vákuovanie zabraňuje oxidácii, čo pomáha udržiavať chuť a výživové hodnoty potravín.
Ponuka vreciek do vákuovačky MAT-obaly
Vrecká do vákuovačky na souse-vide varenie
- Vákuovacie vrecká (sáčky) sú vyrobené z vysoko odolnej viacvrstvovej PE / PA fólie.
- Materiál fólie je 100 % BPA free – zdravotne nezávadný.
- Vrúbkovanie na vnútornej strane, umožňuje dokonalé vysatie vzduchu a zatvorenie vrecka.
- Vákuovacie vrecká (sáčky) je možné používať opakovanie a umývať v umývačke riadu.
- Sú vhodné do všetkých stolných zváračiek určených pre domácnosť (Silver Crest, easyPRO, Maxxo, FoodSaver...). Vákuovačka odsaje prebytočný vzduch a potom vrecko nepriedušne uzavrie, vytvorením horúceho zvaru, ktorý plast v mieste dotyku roztaví.
Vrecká do vákuovačky
Prečo nakupovať v MAT-obaly, s.r.o.
Ako nakupovať a obchodné podmienky
MAT-obaly, s.r.o.
MAT-obaly, s.r.o. je slovenský enviromentálne zodpovedný výrobca fólií a obalov z PE a recyklátor použitých obalov na Slovensku. V rámci programu Udržateľná spotreba obalov podporuje a realizuje aktivity na
- zníženie produkcie odpadov,
- rozšírenie zberu a triedenia obalov,
- podporu recyklácie použitých obalov
- a používanie obalov z recyklovaných materiálov.